PRIJAVI SE I POSTANI DIJELOM POVIJESNOG IZDANJA TURNIRA KOJI OVE GODINE SLAVI 50. ROĐENDAN

Od danas počinju prijave za jubilarno izdanje Kutije šibica

Zagreb, 2. studenog 2021.Ako nisi igrao Kutiju šibica, nisi igrao nogomet! Legendarna je ovo izjava koja se tijekom proteklih pet desetljeća proširila među svima onima koji vole nogomet i koji jako dobro znaju što znači zaigrati na terenu dvojke u Domu sportova. Igrati Kutiju oduvijek je bio poseban izazov za sve ljubitelje malog nogometa, a upisati se kao pobjednik jubilarnog pedesetog izdanja, bit će povijesni trenutak za jednu od ovogodišnjih momčadi. Prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. poweredby Coca Cola, počinju od danas, a turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Nakon Hanžekovićevog memorijala i Zlatne piruete, Kutija šibica treće je najstarije sportsko događanje koje Grad Zagreb podržava i to već punih pet desetljeća. Uz 50. seniorski turnir igratće se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena, s ukupnim nagradnim fondom u iznosu od 170.000,00 kuna.Prijave se od danas mogu predati putem web stranice www.kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati, u sobi 125, a završno s 9. studenim 2021. godine.Cijene kotizacija se nisu mijenjale pa će tako za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1.000 kn, dok za turnir žena 200 kn.

Rijetko se koja priredba može pohvaliti ovakvom brojkom, a posebno je nevjerojatno da će turnir, koji nije bio profesionalan, doživjeti tolike godine. Međutim, Kutija šibica traje već pola stoljeća i to je ono čime se s ponosom može pohvaliti. Činjenica je da se svatko tko je držao do sebe i tko je mislio da zna igrati mali nogomet, pojavio u Kutiji šibica. Rijetko koji vrhunski nogometaš nije zaigrao Kutiju i bio jepravi užitak gledati Cicu Kranjčara, Rajka Janjanina, Marka Mlinarića, Snješka Cevrina, Blaža Sliškovića te brojne druge velikane nogometa na ovoj priredbi“, poručio je Anton Samovojska, član organizacijskog odbora te je dodao: “Iako još uvijek živimo u vrlo izazovnim vremenima, odlučili smo ove godine organizirati Kutiju šibica bez obzira na broj prijava. Međutim, vjerujemo da će odaziv momčadi unatoč svemu biti velik jer osvojiti Kutiju je oduvijek bio ne samo nevjerojatan izazov već i iznimna čast za igrače“.

 Izvlačenje parova potvrđeno je za 17. studenog, nakon čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija – u dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniroskog, veteranskog te ženskog dijela turnira.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Tako će sudjelovanje igrača na turniru ali i ulaz posjetiteljima u dvorane biti dozvoljeni samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr
i www.sportskiobjekti.hr, naFacebook i Instagram stranici kao i na kontakt mail kutija@kutija-sibica.hr.

Prethodna objava
Radio Sljeme – Gradska posla, 2.11.2021.
Sljedeća objava
Korab Morina, malonogometna legenda Kutije poziva te da se prijaviš!