Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola! Nakon jednogodišnje pauze i unatoč nepredvidivom vremenu u kojem i dalje živimo, na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava! Potvrda je ovo ne samo vrijednosti i kultnog statusa koji Kutija nosi već desetljećima, već i napora organizacijskog tima koji je odlučno stao iza ideje da se Kutija ove godine jednostavno mora održati. Pripreme za izvlačenje parova su u tijeku, što je posljednji korak do onoga što svi željno iščekuju – početak jubilarnog izdanja Kutije šibica, najveće i najvažnije malonogometne manifestacije u regiji, koja će se održati od 27. studenog do 29. prosinca, u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Najveći broj prijava i ove godine pristiglo je za seniorski dio turnira pa će se tako za zlatni jubilarni pehar boriti 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se četrnaesti put i sudjelovat će 62 ekipe dok će se za pobjednice petog izdanja ženskog turnira boriti 8 ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1260 malonogometnih igrača i igračica, što samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

Želio bih čestitati i zahvaliti se organizacijskom timu iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima koji se, unatoč neizvjesnom vremenu, nije predavao nego je odlučno krenuo u pripremu i realizaciju 50. izdanja ove kultne priredbe. Činjenica da imamo 212 pristiglih prijava znači da su u tome i uspjeli, a siguran sam da je pred svima nama jedno uistinu posebno izdanje koje ćemo, nadam se, još dugo pamtiti. Kutija šibica to zaslužuje, igrači i posjetitelji to zaslužuju i na kraju, mali nogomet i sport u Hrvatskoj to itekako zaslužuju. Svim timovima želim puno sreće u sportskim dvobojima na terenu, a Kutiji šibica još puno sjajnih predstava i rođendana u budućnosti“, poručio je Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade.

 Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Šibenika, Pule, Novske, Trogira, Novog Vinodolskog, Pitomače, Samobora, Ploča, Brača, Krapine, Mljeta, Makarske te brojnih drugih gradova. Posebno veseli činjenica da su se i ove godine prijavile momčadi iz susjedstva pa tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije. Među prijavljenim momčadima, našli su se i pobjednici prošlog izdanja Kutije šibica koji najavljuju pravu borbu za obranu naslova.

Ekipa CB Dobermann Zagreb, osvojila je seniorski dio turnira te je posebno motivirana za obranu naslova. “Jako se veselimo što se turnir vraća i moram priznati da nam je baš falilo natjecanje. I ove godine dolazimo u jakom sastavu, a svi se nadamo i priželjkujemo obranu titule iz 2019. godine“ – izjavio je Juraj Bedeković, voditelj tima.

KMN Meteorplast stiže iz susjedne Slovenije, a u Zagreb se vraćaju po još jedan naslov veteranskog dijela turnira. “Momčad je gotovo ista, uz male korekcije. Odlučili smo se vratiti jer se naslov mora braniti. Bilo nam je jako žao što se prošle godine Kutija nije mogla održati i isto tako, jako nas je obradovala vijest da se vraća. Konkurencija je velika i sigurno će biti teško, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo dogurati daleko“, – izjavio je Rade Rusmir, jedan od igrača.

Naslov brani i ženska momčad Michieli – Tomić Brač, a u Zagreb dolaze spremne za prave sportske dvoboje te ponavljanje vrhunskog rezultata. “Nismo uopće dovodili u pitanje sudjelovanje naše momčadi jer je ipak riječ o jubilarnom 50. izdanju i spremni smo obraniti titulu te osvojiti ovu posebnu Kutiju šibica. Ekipa je skroz nova, a jedina Hrvatica među njima je moja kćer, koja je igrala i prošli put“, – izjavilo je Jakša Michieli – Tomić, voditelj momčadi.

Izvlačenje parova očekuje nas u srijedu, 17. studenog, u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 12 sati, nakon čega kreću sportski dvoboji. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene web stranice turnira www.kutija-sibica.hr.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na poveznici https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

 

 

Prethodna objava
Više od 200 ekipa stiže na zlatnu Kutiju šibica – Regional express
Sljedeća objava
PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA JUBILARNU KUTIJU ŠIBICA! AKO JOŠ NISTE STIGLI, PRIJAVITI SE MOŽETE I DANAS