Jubilarna Kutija šibica upisala još jedan vrlo uspješni vikend pun uzbuđenja ali i dramatičnosti. Trećeg i četvrtog dana turnira odigrano je šezdeset utakmica glavnog i veteranskog dijela, a doznale su se i prve tri momčadi koje su se uspjele plasirati u osminu finala. U vikendu pred nama kreću novi izazovi za preostale seniorske i veteranske momčadi, a bit će ovo njihova posljednja prilika za odlazak u daljnji tijek natjecanja. Nova kola su na rasporedu u subotu i nedjelju, 11. i 12. prosinca, u dvoranama Dom sportova, Dubrava i Boško Božić Pepsi u Trnskom. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr, a cijena ulaznica je 10 kuna.

Subota je u Domu sportova i dvorani Boško Božić Pepsi bila posebno zanimljiva. Svoj su put ovdje završili podnositelji Driblling Sports Bar za koji su zaigrali Jugović, Ačkar, Barbarić i braća Babić, a priča je završila i za Quatro Leones Domus Plus, momčad koja se pamti kao osvajače Kutije u 2018. godini. Više sreće imale su momčadi Argentum, Playbox – Mr. Jack, Ritz Club, MNK Sasina – Dado Gradnja, Krešimir Keta Bandić  i Cammeo Big Bang Team, za koju su zaigrali Leko, Gaši, Karamatić i Rac. Svakako treba spomenuti i odlične nastupe timova CB Fenix Podravske Noći & NŠ Company, Sport One i Tahograf.

Slavili su i veterani – momčad Pulpit, Rident, Toni i Gogo, Šercerova, CB Sport & Zloćo i prijatelji, Slane Srdele, kao i i Restoran Gladne Oči gdje su zaigrali Grdović, Mumlek, Šafarić i Vidović. Ovo je ujedno i jedna od prvih ekipa koja je izborila sudjelovanje u osmini finala.

Bio je ovo težak i zahtjevan vikend za nas jer smo praktički nakon dvogodišnje pauze morali odigrati dvije utakmice u dva dana, protiv odličnih momčadi. Ždrijeb nam je u prva dva kola poslao momčadi iz BiH, koje su se već dokazale na Kutiji, što u seniorskoj, što u veteranskoj konkurenciji. U 1.kolu igrali smo protiv MNK Bihaća i bili smo odlični te smo u potpunosti kontrolirali utakmicu, što je, na kraju, rezultiralo na kraju visokom pobjedom. U 2. kolu protivnik je bio još žešći, pun odličnih igrača skupljenih iz više država. Nevjerojatno uzbudljiva utakmica, a uspjeli smo pobijediti pogotkom nekoliko sekundi prije kraja, iako smo do 36. minute bili u zaostatku. Nakon ove pobjede naše samopouzdanje je na vrhuncu i nastojat ćemo vratiti naslov iz 2018. u naše vitrine“, – izjavio je Robert Uroić, voditelj momčadi Restoran Gladne oči.

Od jubilarne Kutije pozdravili su se i Catering Muring – Spar Ribs, Stari Vucibalun, Stomatološki Centar Flegar te na iznenađenje mnogih Sofra, za koju su igrali Vlaović, Čordaš, Bićanić i Dijmović. Odličan nastup zabilježili su Cosic Transporti Beč Svadbeni Salon Bagušić, Poliklinika Ribnja, Goodlife Fitness, Skripta i Brux-Grad Tora. MNK Porto Tolero/Hotel Riva Brist te gosti iz Bosne i Hercegovine MNK Bihać 1260 također su izborili osminu finala i spremno čekaju imena svojih protivnika u novom kolu.

U vikendu pred nama na rasporedu su preostale utakmice prvog i drugog kola za seniore i veterane, a potom se sprema najuzbudljiviji dio ovogodišnjeg jubilarnog, rođendanskog sportskog putovanja koje se održava u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. I ovog će se vikenda na blagajni Doma sportova, tijekom trajanja utakmica, moći kupiti monografija “Hram malog nogometa – 50 godina Kutije šibica“, po simboličnoj cijeni od 50 kuna.

Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.Uz potvrde je obavezno nošenje maski te održavanje preporučenog razmaka. Na ulazima svih dvorana na kojima će se odvijati utakmice Kutije šibica bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50,00 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice.

Prethodna objava
FOTO: Dom sportova, 04.12.
Sljedeća objava
Braća Ćiril i Marko Guja izborili s Ritz dubom ulazak u treće kolo turnira