Nakon godinu dana pauze i višemjesečnih priprema, najveći i najznačajniji malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola, može početi! Dvorana 2 Doma sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava spremno otvaraju svoja vrata, kako bi ugostile brojne momčadi koje stižu u Zagreb iz 6 zemalja. Tijekom prvog vikenda odigrat će se čak 48 utakmica i to u sklopu 50. seniorskog te 14. veteranskog dijela turira, a od sutra je u prodaji i monografija “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica“.

Subotnje utakmice rezervirane su za seniorske momčadi, pretkolo i prvo kolo, a igrat će se u dvojci Doma sportova te u dvorani Dubrava. Prve momčadi izaći će na teren već u 10 sati, a utakmice su na rasporedu sve do 19 sati. U nedjelju će se seniorima priključiti i prve momčadi veteranskog dijela turnira jer su na rasporedu dvije utakmica pretkola. Sportski okršaji započet će u 10 sati, a završavaju u kasnim večernjim satima. Bit će ovo sjajan vikend prepun dobrog nogometa i glasnih navijača, iskusnih igrača te onih koji će po prvi put osjetiti čaroliju Kutije, a doznat će se i prvi pobjednici koji će svoj put u natjecanju nastaviti dalje prema samom vrhu. Ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Cijena ulaznica u ovom dijelu natjecanja je 10 kuna.

Od sutra će u prodaji biti i dugoočekivana monografija “Hram malog nogometa – 50 godina Kutije šibica“. Urednici ove vrijedne knjige su Anton Samovojska, nekad i sam sjajni hakler te vrsni sportski novinar, Zvonimir Vukelić, bivši urednik i novinar te Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, a zanimljive tekstove o najupečatljivijim povijesnim trenucima pisali su i  Hrvoje Tironi, Predrag Jurišić, Damir Dobrinić i Jure Burić. Kutija šibica puno je toga dala Zagrebu, Hrvatskoj, malom nogometu i sportu pa je ovo posebno monografsko izdanje  pokušalo zaokružiti sve ono što ovaj turnir čini toliko jedinstvenim i velikim. Monografija će biti u prodaji od 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna, na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera.Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.Uz potvrde je obavezno nošenje maski i održavanje preporučenog razmaka. Na ulazima svih dvorana na kojima će se odvijati utakmice Kutije šibica (Dom sportova, Boško Božić Pepsi, Dubrava) bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50,00 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice. Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na poveznici https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju turnira može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr
i www.sportskiobjekti.hr, na FacebookInstagram stranici kao i na kontakt mail kutija@kutija-sibica.hr.

 

 

Prethodna objava
10 momčadi koje će se isplatiti pogledati na 50. Kutiji šibica – Sportske novosti
Sljedeća objava
Sve je spremno za početak jubilarne Kutije šibica