Kakva nevjerojatna završnica Kutije! U prepunoj dvorani Doma sportova PP- Domograd s 1:0 porazio je CB Sea Wolf- Spegra i tako osvojio 52. Kutiju šibica powered by Powerade. Jedini pogodak, ali dovoljan za osvajanje Kutije upisao je Filip Matijašević u 23′, koji je proglašen i igračem turnira.

-Shrvan sam emocijama, hvala dečkima, dali su svoj maksimum. Vratilo nam se odozgo-hvala Čunji i Capiju, bili su s nama, osjetio sam ih- izjavio je Antonio Franja, jedna od legendi Kutije šibica.

Najbolji strijelac turnira je Ivan Ivanković s 9 pogodaka iz ekipe Krešimir Keta Bandić.

Veterani iste ekipe odigrali su protiv ekipe Senjak Hoteli Matan nevjerojatnu utakmicu s rezultatom 2(2):2(1). Dvorana Doma sportova već dugo nije vidjela ovakvu završnicu- u doslovno posljednjoj sekundi PP- Domograd pogotkom Ivice Vrdoljaka dolazi do izjednačenja i potom kroz izvođenje sedmeraca i do titule osvajača Kutije.

-Bilo je tijesno, i mi i oni smo zaslužili osvojiti Kutiju, ali evo, uspjelo je nama- izjavio je nakon napete finalne utakmice naš proslavljeni Eduardo da Silva koji je na Kutiji nastupao za ekipu PP- Domograd.

U glavnom dijelu turnira, u utakmici za treće mjesto uspješniji su bili dečki iz ekipe Feroterm Čabar koji su pobjedili Biberon u nevjerojatnom srazu odlučenom sedmercima, rezultatom 1(4):1(2).

Kod veterana, treća je ekipa CB Sport&SC Flegar&Zloćo I.P. (V) koja je s 5:1 u utakmici za treće mjesto slavila protiv ekipe Pulpit Elkro.

Ženski nogometni klub Dinamo je osvojio Kutiju šibica u ženskom djelu turnira i to im je prvo osvajanje Kutije. Djevojke ŽNK Dinamo pobjedile su ŽNK MC Plus Sveta Nedelja u napetoj utakmici koju su odlučili sedmerci, rezultatom 3(1):3(2), a u utakmici za treće mjesto pobjedu je odnjela ekipa CB Lula-Ožujsko-Lucka Studio-Kartel koja je s 2:1 pobjedila ekipu HPB Sport.

-Imale smo malo lakši ždrijeb nego ŽNK MC Plus Sveta Nedelja, djevojke su bile izvrsne, ali smo uspjeli to osvojiti izvođenjem sedmeraca. Ovo nam je prva Kutija i stvarno smo sretne. Izvoditi sedmerce pred prepunom dvoranom? Gol više ni ne vidiš, pukneš pa gdje ide. Stvarno nevjerojatan osjećaj- izjavila je nakon utakmice Ivana Stanić iz ŽNK Dinamo, koja je ujedno proglašena i igračicom turnira.

Kutija šibica najveći je regionalni malonogometni turnir, a tome je stigla potvrda i ove godine- od prepunih dvorana za vrijeme utakmica (posebice na tradicionalno Štefanje), prijenos svih važnijih utakmica na nacionalnoj televiziji, do zvučnih imena koja su ove godine zaigrala na parketu dvorane 2- Eduardo da Silva, Jerko Leko, Hrvoje Štrok, Ivica Vrdoljak, Ivan Krstanović i mnogi drugi.

Napete utakmice Kutije šibica pratila su i brojna poznata imena poput proslavljenog Luke Modrića, Dubravka Šimenca, Jakova Kitarovića, Tomislava Madžara, Tomislava Svetine i mnogih drugih.

Kutija šibica ove je godine okupila čak 280 ekipa (16 ekipa žena, 84 ekipe veterana i 180 ekipa seniora) koje su igrale od 25. studenog u četiri zagrebačke dvorane i to za nagradni fond od 25 tisuća eura.

Kutija šibica i ove je godine potvrdila zašto je najveći malonogometni turnir u regiji.

 

Prethodna objava
Predstavnici Kutije šibica s donacijama u Dječjem domu A.G. Matoš
Sljedeća objava
LIVE STREAM 29.12.2023. na Facebook stranici Kutija šibica